Годишният форум на българските медии в чужбина ще се проведе

...
 Годишният форум на българските медии в чужбина ще се проведе
Коментари Харесай

Годишният форум на българските медии в чужбина ще се проведе през октомври в Скопие

 

Годишният конгрес на българските медии в чужбина ще се организира през октомври в македонската столица Скопие. 14-та международна среща ще мине под надпис „ Медии и памет “. Очакванията са на събитието да участват представители на повече от 40 български медии от 25 страни. които работят зад граница.

Големият годишен конгрес събира на едно място представители на медиите у нас и отвън страната. Срещата дава естрада за разискването на значими журналистически въпроси, възникват  диспути и се сблъскват гледни точки. Сред тематиките които ще разискват в Скопие българските публицисти са другите лица на патриотизма, бизнес и народен дълг, пропагандата против публицистиката. Генералният шеф на Българска телеграфна агенция Максим Минчев, изясни, забележителното възстановяване на двустранните връзки сред България и Македония, е измежду факторите за провеждането на форума в Скопие:

„ Подписването на този контракт, който близо 20 години не беше по силата на всички останали и придвижи доста положително напред връзките сред България и Македония. Провеждането на международен конгрес на българските медии в Скопие ще бъде извънредно потребно. По някакъв метод това ще подкрепи на българската политика за по-добри връзки с нашата съседка. “

От Българска телеграфна агенция чакат форумът да бъде посетен и от представители на креативните съюзи, културните институти и академичната общественост, както и от родния бизнес. Минчев регистрира миналите 13 годишни срещи като извънредно сполучливи. По думите му измежду главните изгоди от провеждането на тези медийни конгреси е построяването на една по-информирана публика. Освен това огромна част от българските медии са намерили свои репортери точно на тези срещи.

Според Георги Лозанов, който от скоро се причисли към екипа на Телеграфната организация, годишната международна среща е най-устойчивият конгрес, на който се водят диспути за българските медии:

„ Тази среща съумява да сътвори някакъв интегритет и да трансформира медиите в общественост, даже от елементарния факт да се познават между тях. В този смисъл в действителност произведохме една екстериториална медийна общественост. Тя оказва помощ на общата приемливост, тъй като е доста значимо толерантността в медиите да съществува, да бъде професионален стандарт. “

Според шефа Максим Минчев българската медийна палитра отвън страната продължава своето динамично и богато развиване.

Годишната среща на българските медии ще се организира сред 24 и 28 октомври в Скопие. Събитието ще бъде съпроводено от богата културна стратегия, твърди уредникът на форума Българска телеграфна агенция.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР